De nieuwe beleving van verlichting binnen de spoorwegen

RailLight© is een armatuur die bestaat uit een aluminium chassis waarin ledverlichting is verwerkt. De lichtverspreiding van het armatuur is zo geconstrueerd dat het looppad goed wordt verlicht zonder dat dit hinderlijk is voor de passant. Deze manier van verlichten, ook wel 'strijklicht' genoemd, creëert een schaduwval waardoor obstakels die zich op het looppad bevinden optisch worden uitvergroot. Hierdoor wordt een obstakel eerder opgemerkt waardoor onder andere struikelgevaar kan worden voorkomen.


Traditionele verlichting zal op veel locaties overbodig worden

Het RailLight© armatuur heeft een lengte van ruim twee meter. Door middel van een eenvoudig koppelsysteem kunnen de armaturen aan elkaar gekoppeld / doorverbonden worden, wat resulteert in een snelle montage tijd waarbij het aanleggen van voedingskabels overbodig is geworden. De functionaliteit, betrouwbaarheid en het onderhoudbaarheid van het spoor wordt niet aangetast.

Het armatuur wordt door middel van vergrendelbare bevestigingsbeugels in de ziel van de spoorstaaf geklemd. Doordat het armatuur geïntegreerd is in de ziel van de spoorstaaf is deze beschermd tegen de wielen van de trein en voor mogelijke andere stoot- en slagschade. 

Buiten het PVR gebied wordt een aansluitput geplaatst. Hierin bevindt zich de 24VDC driver welke de lampen voedt en een voorziening voor het aansluiten van de benodigde 230VAC voedingsspanning.